fbpx

De allereerste volledige Online School van Nederland

Afgelopen maandag zijn wij live gegaan met onze online school. De focus ligt nu op het introduceren van het concept in de markt. Hier gebruiken we verschillende media voor. Wellicht heb je al iets voorbij zien komen op LinkedIn bijvoorbeeld.

Leerlingen kunnen op onze online school alle vakken volgen die ze ook op hun eigen middelbare school volgen. Om dit te bewerkstelligen zoeken wij enthousiaste docenten die ook op afstand leerlingen zo goed mogelijk bedienen. Ben jij een kei in het geven van online lessen en heb jij nog ruimte in je agenda? Lees dan hieronder wat je allemaal kan verwachten. Enthousiast geworden? Maak dan snel je interesse kenbaar!

Waarom de online school voor TIG docenten?

Misschien heb je even geen opdracht of is de omvang van je opdracht wat kleiner dan je had gewild. Of misschien heb je een rooster dat vol tussenuren zit. De online school is dan de uitgelezen mogelijkheid om een opdracht aan te vullen of om uren op te vullen.

Openstaande lessen

Dit is een overzicht van de vakken (inclusief niveau) waar wij nog docenten voor zoeken.

Vak Niveau
Aardrijkskunde Van VMBO-T 1 tot aan VWO 6
Biologie HAVO 3-5
Duits VMBO-T 1, HAVO 1,4,5, VWO 1-3 en 6
Economie VMBO-T 3, HAVO 1, VWO 1-2
Geschiedenis VMBO-T 1-4, HAVO 1-3, VWO 1-3
Natuurkunde Van VMBO-T 1 tot aan VWO 6
Nederlands HAVO 4-5, VWO 4-6
Scheikunde Van VMBO-T 1 tot aan VWO 6
Wiskunde  Van VMBO-T 1 tot aan VWO 6
   
Bedrijfs Economie VMBO-T 1-4, HAVO 1-3, VWO 1-3
Engels VMBO-T 1-3

 

Bovenstaande lijst kan nog worden uitgebreid met vakken als Klassieke Talen en maatschappijleer en geeft een indicatie van wat we nog zoeken. Ligt jouw expertise op een niveau dat niet genoemd wordt in bovenstaande lijst? Maak ook dan je interesse kenbaar. Meerdere docenten kunnen hetzelfde vak aan hetzelfde niveau aanbieden. Uiteraard op verschillende uren.

Verdiensten

Juist nu willen wij een product bieden dat voor iedere leerling toegankelijk is. In deze vreemde tijd zijn er leerlingen die het overzicht zijn kwijtgeraakt. Iedereen verdient het om dit overzicht weer terug te krijgen en niet alleen de happy few die het geld hebben om net zoveel bijles in te kopen tot alles weer helemaal goed is. Daarbij komt dat we nog naam moeten maken met dit concept. Deze twee zaken spelen een rol in het commerciële aanbod naar de markt.

Daarom schreven we al eerder dat de online school echt bedoeld is ter aanvulling op de fysieke interim opdrachten. De tariefstelling ligt anders.

De prijsstelling voor een particulier is € 4,25 inclusief BTW per leerling per les van 60 minuten met een maximum van 15 leerlingen per les. (De verwachting is dat wij deze dienst ook gaan aanbieden aan scholen. Dan wordt de prijsstelling € 6,- Euro inclusief BTW, maar dit is nu nog niet het geval).

Wij gaan met elkaar afrekenen op basis van aantal leerlingen per lesuur. Per leerling kunnen jullie vanuit jullie zelfstandigheid aan TIG facturen voor € 3,- euro inclusief BTW. De maximale omzet per les van 60 minuten is daarom 15* € 3,- = € 45,- inclusief BTW. Groot verschil met de reguliere lessen is dat er minder tijd zit in de lesvoorbereiding en dat er geen nakijkwerk ontstaat als gevolg van de lessen. Aan het einde van iedere maand ontvang jij van ons een factuur met daarin een kickback fee voor de gegeven lessen en betalen wij jullie uit op basis van het aantal participerende leerlingen.

Teach-In Group maakt al jaren het verschil op basis van kwaliteit. In dit concept wordt de kwaliteit van jouw lessen nog beter zichtbaar. Immers, leerlingen zullen zich inschrijven op jouw lessen als ze het gevoel hebben dat jouw les daadwerkelijk meerwaarde heeft. De afrekening vindt plaats op basis van het aantal leerlingen en niet per lesuur. Je bent dus echt zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke omzet die je genereert.

Wat wordt er tijdens de les verwacht?

Leerlingen hebben behoefte aan structuur. Daarom willen wij dat elke les op een gelijke manier wordt opgebouwd. Uiteraard maak je gewoon gebruik van de meest gangbare lesmethodes(boeken).

•Korte introductie van jezelf ( 2 tot 3 minuten)

•Zichtbare Indeling van de les

•Uitleg theorie en instructie opdrachten

•Leerlingen gaan zelfstandig werken aan de opdrachten

•Tijd om leerlingen individueel te benaderen om gerichter antwoord te kunnen geven op hun specifieke leervraag voor deze les.

•Opdracht bespreken

•Vragenrondje

•Samenvatting van de les

De keuze is aan jullie om na de les nog een samenvatting per mail naar de leerlingen te sturen.

Boeken en methoden

Helaas staan wij (nog) niet geregistreerd bij uitgeverijen als school. Boeken dien je dus, indien nodig, zelf aan te schaffen. Er is wel een manier waarop je aan boeken kan komen. Voor het verkrijgen van docentenexemplaren moet je jezelf eerst aanmelden bij de ASSU ( dat is een onderwijsdatabank waar je jezelf gratis kan aanmelden). Voor velen geldt dat je een school kan opgeven waar je regulier werkzaam bent. Nadat je jezelf hebt aangemeld, kan je via de webshop van een uitgever docentenexemplaren van schoolboeken aanvragen. Alle boeken zijn tegenwoordig ook digitaal te krijgen. Je moet dan een licentie kopen (kosten ongeveer 35 Euro). Vervolgens kan je daar met de hele klas mee werken.

Onze organisatie

Hieronder kunnen jullie zien wie er verantwoordelijk is voor welk onderdeel binnen de organisatie van de online school.

•Friso Nelis: Verantwoordelijk voor het functionele en technische beheer van de online school. Voor technische vragen over de website kunnen jullie bij Friso terecht

•June van Mil : Verantwoordelijk voor het rooster en de werving van docenten voor de online school

•Maurice Vink : Eindverantwoordelijke voor de online school.

•Mick Snoeks : Verantwoordelijk voor de social media en het promoten van de online school gecombineerd met het werven en selecteren van docenten voor de online school.

•Sectievoorzitters: In fase 2 van de ontwikkeling van de online school komen er per vak sectievoorzitters die een heel eigen lesprogramma gaan ontwikkelen voor de online school.

Hoe weet je wanneer jij moet lesgeven?

De online school is ingericht als een soort van webshop. Iedere les is in principe een product. Per product is er een voorraad van 15 leerlingen. Iedere keer als een leerling zich aanmeldt voor een les ontvangt hij of zij na aankoop een Microsoft Teams link. Dit is de toegang tot de les.

Van al jouw geplande lessen ( in eerste instantie tot aan de kerst) ontvang jij in jouw Microsoft outlook agenda een item met daarin de Microsoft Teams link van jouw les. Op het moment dat jij jouw link opent kan je ook zien welke leerlingen zich hebben aangemeld. Jij hebt de regie over de les. Dit betekent dat jij degene bent die de leerlingen toelaat tot de “vergadering” op het moment dat jouw les begint.

Een casus ter illustratie waarom een leerling kiest voor de online school

Een leerling zit in vwo3, volgt wiskunde en heeft over 2 weken een toets over kansberekeningen. Echter hij is verkouden geweest, mocht niet naar school en vervolgens heeft hij 2 keer lesuitval gehad, omdat zijn docent verkouden was.

De leerling heeft de stof nog niet door en heeft met name een probleem met het vaas-model. De leerling gaat naar onlineschool.teachingroup.nl, kiest voor wiskunde, kiest voor zijn niveau en klas en zoekt het onderwerp kansberekeningen. Hij koopt de les kansberekeningen door één van jullie. Daarbij voegt hij zijn persoonlijke leervraag over het vaasmodel. Na de koop ontvangt de leerling zijn Microsoft teams link met daarin de toegang tot de les. De leerling gaat na jouw les met vertrouwen naar zijn toets.

Een casus ter illustratie waarom een docent kiest voor de online school

Als interim docent-plus heb je wel eens een opdracht met een aantal tussenuren. Heel vervelend want ze zijn niet declarabel. Maar nu is het mogelijk om bij de online school aan te geven dat je een tussenuur hebt waardoor je het uur toch declarabel kan maken. Het kan ook zijn dat je net niet genoeg lesuren hebt op een dag en vroeg naar huis kan. De online school geeft lessen tot 20.00 uur in de avond. Misschien kan je nog 2 lesuren doen?  Kortom, een mooie aanvulling op jouw interim opdrachten.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn, dan vernemen wij die uiteraard graag. Nog liever…….Het zou prachtig zijn als jullie een paar lessen willen geven. Graag ontvangen wij dan de tijdstippen waarop jij beschikbaar bent, de door jou gehanteerde lesmethode, het niveau en de klassen waar je aan wilt lesgeven. Het is natuurlijk handig om een groep te kiezen waaraan je nu ook les aangeeft. Zo kan je voor jezelf parallelklassen creëren.

Teach-In Group blijft innoveren en ondernemen! Doe mee 😊

Contactformulier

Interesse gewekt? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier

4 + 1 =

Chat openen
💬 Hulp nodig? Stuur ons een bericht.